Proces kvašení prakticky - výroba zázvorového piva

Autor materiálu: Petr Tišl

Materiál je vhodný pro předměty:

  • Fyzika

  • Chemie

  • Zeměpis

  • Biologie

  • Informatika

Materiál je určen pro technologie:

  • Pasco

  • SAM Labs

  • iRobot

  • RoboWunderkind

Popis materiálu

Jak pracují kvasinky v reálných podmínkách? Je možné si vytvořit v domácích podmínkách kvalitní a pitelný nízkoalkoholický nápoj, jak ho vyráběli naši předkové? Tradice výroby nízkoalkoholického kvašeného nápoje ze zázvoru vznikla v Británii v 18. století. Vyráběl se nejčastěji doma jako dětský nápoj , pro něž byl alternativou k vodě, která byla často kontaminovaná škodlivými mikroorganismy. Jedná se vlastně o předchůdce dnešních sycených nealkoholických nápojů. Nápoje, které dnes můžeme koupit pod názvem „ginger beer“ případně „ginger ale“ jsou většinou právě přeslazené, sycené nealkoholické nápoje, které s původním výrobkem mají jen pramálo společného. Tak s chutí do toho.

Podklady ke stažení

Pro stažení dokumentů se prosím přihlašte. Pokud ještě nemáte účet, zaregistrujte se.

Kontaktujte nás

Hledáte inspiraci, technickou či metodickou pomoc? Uvítáte školení o renomovaných lektorů z řad učitelů? Neváhejte nás kontaktovat!

+420 222 312 451

Vyplňte prosím své jméno

Neplatný vstup

Neplatný vstup

Neplatný vstup

Vyplňte prosím svůj telefon

Vyplňte prosím správně svůj email

Zanechte nám prosím zprávu

* povinná položka

Udělte prosím souhlas