Proces kvašení prakticky - výroba zázvorového piva
Autor materiálu: Petr Tišl
Materiál je vhodný pro předměty:
Materiál je určen pro technologie:
Popis materiálu
Jak pracují kvasinky v reálných podmínkách? Je možné si vytvořit v domácích podmínkách kvalitní a pitelný nízkoalkoholický nápoj, jak ho vyráběli naši předkové? Tradice výroby nízkoalkoholického kvašeného nápoje ze zázvoru vznikla v Británii v 18. století. Vyráběl se nejčastěji doma jako dětský nápoj , pro něž byl alternativou k vodě, která byla často kontaminovaná škodlivými mikroorganismy. Jedná se vlastně o předchůdce dnešních sycených nealkoholických nápojů. Nápoje, které dnes můžeme koupit pod názvem „ginger beer“ případně „ginger ale“ jsou většinou právě přeslazené, sycené nealkoholické nápoje, které s původním výrobkem mají jen pramálo společného. Tak s chutí do toho.
Vytvořeno v projektu
Podklady ke stažení
Pro stažení dokumentů se prosím přihlašte. Pokud ještě nemáte účet, zaregistrujte se.